Мізунський Юрій Миколайович

(29 квітня 1999 — 28 листопада 2022) — солдат Збройних Сил України, учасник російсько-української війни, який загинув під час російського вторгнення в Україну.

Життєпис

Юрій Мізунський народився 29 квітня 1999 року у Львові.

З 2005 року навчався у СЗШ «Первоцвіт» м. Львова, яку закінчив у 2016 році. Наступні чотири роки навчався у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнології імені Степана Ґжицького. Після отримання ступеню бакалавр продовжив навчання у Національному лісотехнічному університеті України за спеціальністю «Лісове господарство».

З 2020 року протягом двох років проходив військову підготовку при військовій кафедрі ЛДУБЖД за профілем «Бойове застосування інженерно-саперних (інженерних) з’єднань, військових частин та підрозділів».

З початком російського вторгнення в Україну в 2022 році добровольцем став на захист України. Боровся проти держави-терориста у складі 125-ї окремої бригади територіальної оборони ЗСУ на посаді номер обслуги протитанкового відділення.

Вірний військовій присязі, загинув 28 листопада 2022 року при виконанні службового обов’язку по захисту Батьківщини в районі н.п. Торське, Донецької області.

У Юрія залишились батьки та старший брат.

Похований на кладовищі у с. Зубра.

Нагороди

В червні 2023 року відповідно до указу президента України № 313/2023[1] Мізунського Юрія Миколайовича за особисту мужність і самовідданість, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі було посмертно відзначено державною нагородою: орденом «За мужність» ІІІ ступеня.